Albatros D.III Oef 253-sarja - Eduard 1/48Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!


Eduardin Oeffag-Albatros on yhtiön parhaita sarjoja tähän mennessä. Siipikaarien detaljointi on ehkä hieman yliampuvaa, mutta muuta valittamista en sarjasta löydä. Mallini on rakennettu sarjan Oeffag 253 -paketoinnista ja siirtokuvat on sommiteltu enimmäkseen sarjan omasta arkista löytyvistä merkinnöistä. Valkoinen kuutonen kyljessä on vanhalta Americal/Gryphonin 56th Squadron -arkilta. Jouduin sitä hieman muotoilemaan pensselillä. Itävalta-Unkarin keisarillisten ja kuninkaallisten ilmailujoukkojen vähän käytettyä, valmiiksi verhoilukankaalle painettua kiehkurakuvioista suojaväriä esittävä siirtokuva on puolalaisen Mirage Hobbyn valmistamaa.

Miragen siirtokuva aiheutti hieman hankaluuksia. Materiaali oli aika ohutta ja helposti repeilevää. Lisäksi siirtokuvalla oli taipumusta kuivuttuaan kiristyä "teltaksi" korkeiden siipikaaridetaljien päälle, vaikka sen olisikin huolella taputellut detaljia myötäilemään. Siirtokuvaan piti leikellä viiltoja siipikaaren myötäisesti ja tökkiä siirtokuvaa uudelleen Micro Solin avulla siipiin kiinni. Kaiken tämän seurauksena siistiin siirtokuvapintaan jäi paljon pikku aukkoja paikattavaksi maalilla ja pienillä siirtokuvan palasilla. Kaikeksi onneksi kuvio kesti paikkailua oletettua paremmin. Yllä olevista kuvistakin löytänette pientä korjailun jälkeä vain huomattavasti suurennetusta ohjaamon lähikuvasta.

Mallini esittää Flik 42:n korpraali Geza Keiszin elokuussa 1918 lentämää konetta. Koneesta on säilynyt tietämäni mukaan vain yksi valokuva, joka on otettu takaa päin. Kone lienee törmännyt jonkin sortin veräjään ja sen oikea alasiipi on kuoriutunut verhoilustaan. Koneen ulkoasusta on esitetty monia tulkintoja vuosien varrella, mm. Dalibor Feuereislin hieno profiilikuva (http://www.feudal.cz/files/alb_253.64.jpg), johon perustin oman tulkintanikin hyvin pitkälle. Minusta sivuperäsin näyttää kuitenkin tummalla, yhtenäisellä värillä maalatulta, ei kiehkurakuvioiselta, joten maalasin sen punaiseksi.

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net