Royal Aircraft Factory RE8 - 1/48 Aeroclub


Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana! Huom! kuvat ovat suuria, joten selaimesi saattaa pienentää niitä automaattisesti!


Aeroclubin vanha "kunnon" RE8 on saanut vielä yhden kierroksen uusien resiiniosien kera. Sarjan yksi alkuperäinen muotti halkesi aikanaan ja sarja on ollut kauan pois markkinoilta. Aeroclub lienee tehnyt sarjaan suuren kysynnän takia korvaavat resiiniosat, mm. moottorin, nokan alaosan kolme erilaista optiota ja osan ohjaamon sisuksista. Oikeastaan sarjan rajoitetun tuotannon valuun tehdyt muotit olisi pitänyt laittaa museoon jo muutenkin. Muotit ovat hyvin kuluneet ja monet detaljit pyöristyneet tai hävinnet tyystin. Eipä kuitenkaan auta valittaa, sillä itse oli yksi noista monista sarjan perään ruikuttaneista ja onnellinen sen viimein saatuani. "Harry Tate" on sentään niin legendaarinen juhta, että sen rakentaa mielellään vähän haastavammastakin sarjasta. Olin jo ehtinyt projektin aloittaa, kun Wingnut Wings ilmoitti julkaisevansa Harryn mittakaavassa 1/32.

Yksityiskohtia piti väsätä paljon itse. Käytin apuna myös Partin etsisarjaa Rodenin Bristol Fighterille. Olin hankkinut ylimääräisen jostakin poistomyynnistä huokealla. Eduardin vyöt ja ohjausvivut ovat myös käytössä samoin kuin kaikenlainen etsi- ym. ylijäämä mitä miljoonalootasta löytyi.

Mallin yläsiipi ja valkometalliset siipituet osoittautuivat hankaliksi takiloinnin kannalta. Tavallisesti kun saan yläsiiven paikalle ja perustakiloinnin kireillä siimoilla viritetyksi, on lopputulos aika tukeva. Mutta Harryn yläsiipi senkuin hemppuu vain. Jo kiristetyt takiloinnit tuppaavat näin löystymään ja jäykästä kirurginlangasta tehdyt siipitukien väliset jänteet irtoilemaan. Näin on käynytkin muutamassa kohdassa, ilmeisesti kuljetuksen yhteydessä IPMS Open -kilpailusta kotiin. Olisi pitänyt korjata ennen kuvien napsimista, mutta kun sattui kuvaamiseen otollinen kirkas keskipäivä, niin tilaisuus oli käytettävä. Niitä ei Suomen joulukuussa liikaa ole tarjolla.

Toinen tenkkapoo takiloinnissa tuli ylätason kärkiin alasiivestä menevien tukijänteiden kanssa. Siima tuppasi vetämään yläsiiven kärjet luokille, joten se oli vaihdettava joustolankaan. Olisi itse asiassa pitänyt vissiin vetää koko siipien välinen takilointi samalla joustolangalla. Ehkä sen teenkin vielä, kun noita styyrpuurin puoleisia lököttäviä kaksoisvaijereita on kuitenkin korjattava

Pohjan pellavaväri on Citadelin Bleached Bonea, kuten tavallista. Nokan harmaa on puolestaan Citadelin Astronomical Grey -sävyä. Yläpintojen PC10 on sekoitus Xactrylic -sävyistä Olive Drab, jota on n. 2/3, ja Schokoladen Brun, jota loput

Aeroclubin sarjasta saa kyllä Harry Taten näköisen mallin runsaalla työllä, mutta jos ei ole täysin kahlinnut itseään mittakaavaan 1/48, kannattaa ehkä jäädä odottelemaan Wingnut Wingsin tulevaa julkaisua!

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net