Airco DH.2 - Wingnut Wings 1/32Ensimmäinen Wingnut Wings -mallini. Malli esittää RFC:n 24. laivueen A-lentyeen konetta lokakuulta 1916. Mukaviahan nämä WnW:t ovat rakentaa. Vaikka osia on paljon, ne napsahtelevat yhteen vaivattomasti. Pyrstöosan puomit vaikuttivat aika lerpuilta, joten korvasin niistä alemmat terässoirolla. Muuten en muutoksia juuri tehnyt. Naurettavan paksu tuulilasi olisi varmaan kannattanut korvata ohuemmalla materiaalilla.

Koneen takilointi oli ihan oma urakkansa. Rakennusohje neuvoo käyttämään litteää jännettä myös siipien välissä, mutta minusta koneesta säilyneissä kuvissa - joita wingnutwings.com -sivustolla on useita - näkyy selväti vanttiruuvit tukijänteissä, joten ne lienevät olleet pyöreää vaijeria. Niinpä tein siipien väliset jänteet EZ-line -joustolangasta ja käytin niissä GasPatch Modelsin vanttiruuveja. Näistä tein myös ohjausvaijerit. Pyrstöosan ja laskutelineen tukijänteet sen näyttävät tässä koneyksilössä olleen RFC:n litteää airodynaamista terästä. Teinkin ne litteämmästä joustolangasta ja käytin messinkiputken pätkiä kiinnitysholkkeja kuvaamaan.

Monien asiantuntijalähteiden mukaan brittien käyttämä varhainen PC10 -suojamaali oli vihertävämpää ja myöhäisempi versio taas ruskeampaa. Käytinkin tällä kertaa suojamaaliksi Xtracrylics Olive Drabia semmoisenaan sotkematta yhtään ruskeata sekaan.

Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!


Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net