Hanriot HD1 - Eduard 'In Italian Service' Special Edition 1/48


Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!


Eduardin Hanriot on yhä edelleen viehättävä rakennussarja ja tämä Italia-aiheinen erikoispaketointi tarjosi monta mielenkiintoista siitokuvaoptiota, joista tällä kertaa valitsin suojamaalatun koneen, jolla 78 Squatriglian ässä Mario Fucini lensi vuonna 1918.

Italia-paketti tarjoaa runsaan syövytysosien setin, jossa on paljon detaljeja myös juuri italialaisvalmisteisen Hanriotin malliin. Fucinin kone, kuten ilmeisesti kaikki muutkin siirtokua-arkin optiot, oli nimenomaan italialaisvalmisteinen ja syövytysosana siihen sai mm. oikean kyljen kameran huoltoluukun ja kameran kuvausluukun koneen pohjaan. Myös moottorisuojuksen vasemmalla puolella ollut avattava tuuletusaukko oli italialaisvalmisteisille Hanrioteille tyypillinen. Rakennussarja tarjoaa luukun myös oikealle puolelle, mutta semmoista en ole yhdessäkään italialais-Hanriotista otetussa kuvassa nähnyt.

Paljon malliin piti tehdä edelleen korjauksia ihan omin neuvoinkin. Rungon peräpään ja sivuperäsimen väliin jäävän verhoilemattoman alueen putkirakenteet täytyy edelleen skrätsätä itse. Eihän rungon lyhentäminen ja putkirakenteen skrätsääminen iso homma ole, mutta olisihan tuon voinut sarjaan syövytysosanakin lisätä ja samalla neuvoa rakennusohjeissa korjaamaan kohta! Moottorisuojukseen täytyy myös tehdä etummainen tuuletusrako. Taemmista kolmesta tuuletusraosta menosuuntaan katsoen vasemman puoleisin, paapuurin puoleinen, pitää puolestaan tukkia, sillä sehän oli näissä italialaisvalmisteisissa koneissa korvattu tuotta avattavalla tuuletusräppänällä.

Moottoriksi Eduard tarjoaa tähänkin, kuten niin moneen aiempaankin Le Rhône 9J -moottorilla varustetun koneen malliin, lisäosana Le Rhône 9C -moottoria nurinpäin käännettynä. Koska näin saadaan vain 9J:n peilikuva, päätin taas kerran jättää hyvän 9C:n varastoon myöhempää käyttöä varten ja väsätä moottorin rakennussarjan alkuperäisestä moottorista. Osahan on aivan kelvollinen, kun siihen lisää imuputket kuparilangasta.

Hanriot HD 1:ssä oli erilliset yläsiivet. En sahannut ylätason puolikkaita kokonaan erilleen, mutta syvensin niiden välistä saumaa niin, että syntyi vaikutelma erillisistä siivistä. In Italian Service -paketin siirtokuva-arkki tarjoaa rungon pohjan tikattua saumaa markkeeraamaan ihan kohtalaisen siirtokuvan. Käytin kuitenkin saumaan Eduardin syövytysosaa, kun semmoinen varastosta löytyi. Tähän Fucinin koneeseen täytyi vielä skrätsätä tuo oikean kk:n syöttöpuolella ollut kolmiomainen, aivan ilmeisesti kenttämodifikaationa tehty viritys. Arvelen, että systeemin tarkoitus oli syöttää panosvyö konekivääriin mahdollisimman suoraan.

Fucinin kone lienee ollut italialaiseen tapaan kokonaan beigen väriseksi maalattu kone, johon oli kentällä lisätty läiskäsuojamaalaus, ilmeisesti ruskealla ja tumman vihreällä. Pohjaväriksi ruiskutin Citadelin Commando Khaki -sävyä ja maalasin läiskät pensselillä käyttäen Citadelin Scorched Brown ja Catachan Green -sävyjä. Italian väreihin käytin Blood Red ja Goblin Green -värejä. Myös sivuperäsin on maalattu, sillä siirtokuva-arkki tarjosi vain vaihtoehdon, jossa punainen pystyraita oli etummaisena. Tämmöiset raidat olivat vain ranskalaisvalmisteisissa koneissa. Muuten siirtokuvat olivat moitteettomat.

Lentävät kangaspuut http://www.kangaspuut.net