Nieuport IV - Planet Models 1/48Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!


Tämän piti olla teemamalli aiheesta 100 vuotta sotilasilmailua, mutta homma vähän venähti ja siitä tulikin malli aiheesta 101 vuotta sotilasilmailua. Tällaisilla koneilla italialaiset ensi kertaa suorittivat sotilasoperaatioita Libyassa 1911. Nieuportien lisäksi italialaisten käytössä oli myös Bleriot 11 ja Rumpler Taube -koneita. Vuoden 1911 koneissa ei vielä liene ollut merkintöjä, joten viimeistelin mallin vuoden 1913 tyyliin. Italian kansallisuustunnuksena oli tuolloin Savoijin kuningashuoneen kotka, joka maalattiin sivuperäsimeen. Tein peräsimen siirtokuvat itse mustesuihkuprintterillä läpinäkyvälle arkille. Rungon laivuetunnukset ovat rakennussarjan arkilta.

Tarjouksesta aikanaan hankkimani Planet Modelsin resiinisarja on ok. Suurimman osan resiinisistä laskutelineen ja keskipylonin osista korvasin Strutzin messinkipalkeilla, jotka pätkin resiiniosien mittojen mukaisiksi. Rakennussarjan potkurin vaihdoin miljoonalaatikosta löytyneeseen hieman leveämpilapaiseen valkometallipropelliin. Rakennussarjan potkuri on väärä tyyppinen, Nieuport 11 -koneissa käytetty malli. Luultavasti sarjan potkuri on kopioitu Eduardin Nieuport 11 -sarjasta. Valkometallipotkuri toimii myös mainiosti nokkapainona, jota malli tarvitsee.

Takiloinnissa kokeilin ensi kertaa kuparilangasta ja lämpövenytetystä vanupuikon varresta tehtyjä vanttiruuveja. Tulos ei päätä huimaa.

Lentävät kangaspuut http://www.kangaspuut.net