Nieuport 16 - Eduard 1/48 Escadrille N3 double kit

Rakentaja: Harri Huopainen


Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana ja kokonaan!Tämä Nieuport on peräisin Eduardin tuplapakkauksesta, jossa tuli mukana Nieuport 17 ja 16 sekä runsas siirtokuva-arkki Escadrille N3 ”haikaroiden” koneille. Nämä tuplapakkauksen koneet ovat ”karvalakki” versioita, eli näissä ei tule mukana profipack- sarjojen etsiosia.

Malli on käytännössä suoraan laatikosta, ainoastaan istuinvyöt on lisätty. Maalaukseen olen melko lailla tyytyväinen, mitä nyt naamiokaavion rajat voisivat olla ruiskulla maalatun näköiset. Valokuvaa tästä nimenomaisesta yksilöstä en ole nähnyt, joten en ole aivan varma asiasta. Runko ja siivet on pyritty saamaan pensselillä maalatun näköisiksi siten, että maalasin värit ensin karkeasti pensselillä pohjamaalin päälle siten, että kerros ei ollut peittävä. Päälle maalasin sitten samat värit ohuesti ruiskulla, siivissä käytin teippimaskeja.

Ei ollut lainkaan miellyttävää jokin aika sitten huomata, että mallissa on vääränlainen moottori. Sarjassa tuli mukana vain Nieuport 11 koneen moottori, jota sitten tarjottiin tyyppien 16 ja 17 koneisiin. Kirottua. Näin käy, kun luottaa liikaa laatuvalmistajaan, eikä hanki kunnon lähdemateriaalia. Muutoin loistava sarja, jossa mukana vielä laadukas lentäjäfiguuri ja kunnolliset maalausmaskit.

Lentävät kangaspuut http://www.kangaspuut.net