Albatros D.III - Eduard 1/48Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!Malli esittää yhtä Manfred von Richthoffenin kuuluisimmista koneista, punaista Albatros D.III:a, jota hän lensi johtaessaan Jasta 11:ä huhtikuussa 1917. Kone lienee ollut ensimmäinen, jossa "Panainen Paroni" käytti sittemmin tavaramerkikseen muodostunutta punaista väriä. Tulkintani koneen ulkonäöstä perustuu erityisesti kuuluisaan valokuvaan, joka on otettu Jasta 11:n lentäjistä johtajansa koneen äärellä huhti-toukokuussa 1917.

Mallini on kasattu kahdesta Eduardin sarjasta: Albatros D.II ja Albatros D.III OEF. D.II:sta käytin rungon ja yläsiiven jäähdyttäjän, OEF-Albatrosista lentopinnat ja siipituet. Pyörät ovat resiinikopiot Eduardin Albatros D.V -sarjan pyöristä ja moottori on Karayan resiiniosa. Bensatankin ja rungon kaaret skrätsäsin.

Minulle jäi projektista talteen Albatros D.II:n lentopinnat ja OEF-Albatrosin runko, joista voin vielä väsätä OEF D.II:n. Kovin hyvä idea tämä ei kuitenkaan ollut. Rodenin D.III -sarjasta mittakaavassa 1/32 saa Von Richthoffenin Albatrosin paljastetulla moottorilla huomattavasti helpommin. Näköisempikin mallista tulee. Ainakaan bensatankin ja moottorin väliin ei jää tuollaista hupsua rakoa. Karayan Mercedes on hieman isompi, kuin Eduardin sarjan selvästi alimittainen oma moottori, mutta liian lyhyt Karayan moottorikin lienee. Myös skrätsäämäni bensatankki on liian matala ja näiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta rakoa jää ylettömästi.

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net