Fokker Dr.I - Eduard 1/48 Dual Combo


Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!


Mallini esittää Jasta 11:n Werner Steinhauserin Fokker Dr. I:tä 564/17 huhtikuussa 1918. Steinhauser lensi ainakin kahdella eri Dr.I:llä, joista tämä oli myöhäisempi. Varhaisemmasta koneesta on näillä sivuilla nähtävissä Viktor Krogiuksen malli mittakaavassa 1/72 (Vikin Dr.I). Koneet sekoitetaan usein keskenään ja niin tekee Edurdkin tarjoten malliin siirtokuvia, joissa rungon nauha on punainen ja "henkselit" keltaiset. Koneessa numero 564/17 värit olivat kuitenkin toisin päin. Eduard tarjoaa myös koneen kansallisuustunnuksiksi mantovanristit. Kun kone valokuvattiin huhtikuussa 1918, oli tunnukset kuitenkin jo vaihdettu palkkiristeiksi. Sopivat palkkiristitkin Eduardin Dual Combon runsaasta siirtokuva-arkista toki löytyivät, mutta rungon nauha henkseleineen piti maalata itse. Laitoin myös siirtokuva-arkin tarjoamat silmäkuviot moottorisuojukseen, vaikkei olekaan varmaa, oliko tässäkin koneessa sellaiset. Steinhauserin varhaisempi Dr.I oli keltaisin silmin koristeltu

Mallini monisävyinen raitasuojamaalaus sai alkunsa puoli vahingossa. Tein maalauksen öljyväreillä. Sekoitin sopivan metsänvihreän sävyn myrkynvihreästä ja punaruskeasta. Kun aloin vedellä maalia koneen pintaan, huomasin ettei väri penesselissä olekaan kokonaan sekoittunut, vaan siveltimen leveä kärki teki erisävyisiä raitoja vierekkäin. Tulos näytti niin eloisalta, että jatkoin samaan malliin koko suojamaalauksen!

Ohjaamon etuosan poikki kulkevaa teräsputkea kuvaava osa on irronnut toisesta päästään ja repsottaa siksi vinossa. Malleista löytyy näköjään aina korjattavaa digikameran tarkan katseen jäljiltä!

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net