Fokker E.V - Avis 1/32


Rakentaja: Viktor KrogiusKlikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!Mallin esittämää konetta lensi 12 ilmavoiton ässä Lt. Richard Wenzil, Jasta 6, Elokuussa 1918.

Avis-sarjan mitat ja muodot ovat yllättävän hyvät. Sarja on kuitenkin matalapainevaluaja karkea. Melkein kaikki pikkuosat on tehty itse tai otettu muualta. Sarjan Oberursel-moottori on kehno kopio Rodenin vastaavasta. Vaihdettu Rodenin irtomoottoriin, siinä tulee mukana hyvät etsatut potkurinkeskiöt, jotka käytin. Liian paksu korkeusvakaaja vaihdettu modifioituun Fokker F.1 vastaavaan. (D.VI ja Dr.1 sarjoissa ylimääräiset osat)

Siipituet tehty messingistä ja etummaiset juotettu yhteen. Moottorisuojusta korjailtu ja muotoiltu. Potkuria hiottu paljon. Part Fokker D.VI -etsejä käytetty, lähinnä ohjaamodetaleja, mm. mittarit (3 kpl. kompassi mukaan lukien) ja ohjainpintojen vivut.

Brassin Spandau-konekiväärit joihin ympätty Masterin putket ja vaipat. Taurus Modelsin sytytystulpat ja Fokker siipimutterit (8 kpl.) Aviattic neliväriset lozenge-siirtokuvat. Sivuvakaajan pienessä kolmiossa viisiväriset. Siirtokuvat sarjan omia sekä Wingnut wingsin jämiä: potkuridecalit, siipi ja runkoristit. Mustavalkoiset osiot teipattu ja maalattu

Viimeisen kuvan MG08 "Spandaussa" käytetyistä 7.92×57 mm ammuksista väsätty krusifiksi on aito saksalainen ensimmäisen maailmansodan rintamapuhdetyö.

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net