Fokker D.VI - Roden 1/32


Rakentaja: Viktor KrogiusKlikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!Mallin esittämää konetta lensi Lt. Kurt Seit (5 ilmavoittoa), Jasta 80b.

Karkeahko 1/32 Rodenin sarja on aika hyvä, joitain pikkuvirheitä siinä on. perusmuodot ok. Yläsiiven aukkoa suurennettu. Jossain vaiheessa tuotantoa sitä pienennettiin, esim. Oblt. Max Spiedelin koneelle se on oikean kokoinen sarjassa. Prototyypeissä se taas oli erilainen. Rodenin sarjan pituus on oikein, vaikka jotkut lähteet väittävät jotain muuta. Moottorisuojusta korjattu ja detaljoitu, pyöreitä jäähdytysreikiä pienennetty ja siirretty alemmaksi, oikeat paikat tässä maalauksessa oleelliset jotta "naama" näyttää oikealta. Sarjan "naama" siirtokuvalla ei tee mitään, mallissa se on pensselimaalattu.

Noin 2x liian isot bensakorkit kitattu umpeen ja uudet tehty. (sarjassa mukana 1kpl. Dr.1 bensakorkki, hyvä referenssi) Rungon alapuoli täysin sileä, kaikki yksityiskohdat saa tehdä ihan itse. Potkurista poistettu paljon tavaraa. Yläsiipeä siirretty 5mm eteenpäin ja kaikki siipituet meni uusiksi, tehty messingistä ja juotettu. Askelma ja takarungon nostokaaret metallilangasta. Pyörien välistä pikkusiipeä kavennettu keskeltä 5mm ja laskutelinevarsien kolot kaiverrettu uudestaan. Osa on oikean levyinen F.1 ja Dr.1 koneille.

Sarjan siirtokuvat ovat huonot. Läpikuultavat, asettuvat huonosti ja hajoavat herkästi. Lozenge-siirtokuvat kannatta heittää suoraan roskakoriin, niillä ei tee mitään. Fratz-tekstiä joutuu muokkaamaan ja sinivalkoraidoitus läpikuultavaa. Suurin osa siirtokuvista on Wingnut Wings ylijäämiä. Lozenge siirtokuvat ovat Aviatticin. Lentopinnoissa viisivärinen ja rungossa nelivärinen. Vaikuttaa siltä että kaikki Fokker D.VI -koneet oli päällystetty tällä tavalla. Intensiivisestä valokuvien tihrustelusta huolimatta en Lozenge-päällysteistä koneista poikkeusta löytänyt.(Tämä sinänsä ei todista mitään.. sic.)

Mallissa käytetty seuraavia lisäosia:
Part Fokker D.IV -etsit
Brassin Spandau-konekiväärit jossa Masterin vaipat ja putket.
Taurus Models -sytytystulpat ja Fokker-siipimutterit (16 kpl.)

Viimeisen kuvan MG08 "Spandaussa" käytetyistä 7.92×57 mm ammuksista väsätty krusifiksi on aito saksalainen ensimmäisen maailmansodan rintamapuhdetyö.

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net