Fokker D.II - Gavia/Special Hobby 1/48Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana!Aloitin mallin rakentamisen Gavian alkuperäisestä sarjasta jo 90-vuoden takaisia Sommen taisteluita muistelemaan. Satavuotisjuhlaan malli sitten lopulta vamistui. Gavian sarja on aika onneton. Sen hankalin vika on rungon kylkien muoto. Rungonpuolikkaat ovat sarjassa aivan lattakylkiset, kun ne oikeassa koneessa olivat hieman pitkittäistuen keskiviivaltaan koholle nostamat. Myös sarjan yläsiiven keskiosa on aivan suora ja moottori ja potkuri väärän laiset, vain muuatamia pahimpia vikoja mainitakseni.

Onnistuin miten kuten korjaamaa kyljet jo 10 vuotta sitten, mutta korjailu jätti ohjaamon kokonaan uudelleen työstettäväksi ja siihen puhtini loppui. Myöhemmin sitten ostin tarjouksesta Special Hobbyn paketoinnin samasta sarjasta. Siinä tuli mukana resiiniosat ohjaamon sisälle ja kun sain sopivan moottorin ja potkurin Fokker E.I -projektini jäämistöstä, päätin saattaa projektin loppuun.

Suuri osa takiloinnissa käyttämistäni GashPatchin 1/48 vanttiruuveista osittautui "suutareiksi". Niiden silmukat olivat täysin ummessa. Niistä ei saanut läpi siimaa, EZ linea tai edes ohuen ohutta kuparilankaa. Kun avoimella silmukalla varustetut vanttiruuvit loppuivat kesken, jouduin kiinnittämään takilointilangat vanttiruuveihin mitä vaihtelevimmin menetelmin.

Gavian ja Special Hobbyn siirtokuvaoptioissa on mukana luutnantti Fritz Grünzweigin näyttävillä silmäkuvioilla koristeltuja koneita. Valitsin optioista kuitenkin tämän kesällä 1916 Freiburgissa kuvatun koneyksilön, sillä siitä on säilynyt kuva, jossa kone näkyy kokonaan.

Lentävät kangaspuut www.kangaspuut.net